1.The puncture is over the working range.

Solution: Use other traditional ways, such as  cold patch, cold bar glue, rubber strip.

2.The puncture is on the top/side of the tire where sealant can’t seal.

Solution: Use other traditional ways, such as cold patch, cold bar glue,rubber strip.

3.The tire sealant isn’t added according to suggested volume.

Solution:Add more sealant until the suggested volume.

4.The inner tube and the cover tire are unmatched.

Solution:Change to matched inner tube with the cover tire.

5.The tire sealant can’t form plug to seal well because of low tire pressure.

Solution: Inflate the tire until attaining the standard tire pressure.

6.The old puncture punctures again, and the puncture is over the working range.

Solution: Use other traditional ways to seal, or change new tire.

7.Old and bad quality tire will leak easily.

Solution: Change new tire.

8.The tire sealant can’t form plug to seal well because of oil, waxiness and powder in new tire.

Solution: Keep tire pressure and drive 2-4km.

9.The mixture of solids and liquid is not rational, can’t infuse into the tire completely.

Solution: Fully shake the tire sealant before infusing into the tire.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *